top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Klubbchefen har ordet: På måndag blir vi en klubb med 10 banor

Bäste medlem,

Det har varit en lång resa sedan den 5 augusti 2020 när tennishallen brann ned till grunden. Därför känns det fantastiskt att kunna berätta att nu på måndag den 2 oktober så slår vi upp dörrarna till den nya tennishallen!

Såklart kommer det att finnas en del barnsjukdomar i den nya hallen och allt kommer inte att vara på plats från start. Exempelvis vet vi att det inte kommer att finnas skynken bakom alla banor i början. De är på väg från Kina. Stora delar av möbelleveranserna kommer på måndag och vi kommer att jobba så snabbt vi kan för att få det så hemtrevligt som möjligt. Men spelet kan i alla fall börja redan på måndag!

Det innebär att all verksamhet som legat i tälthallen – från och med nu kallat Annexet – flyttas över till den nya hallen vars adress är Grindstuguvägen 36 i Täby.

Det är också kul att kunna berätta för våra medlemmar att det finns bättre möjligheter till tennisspel än vad vi någonsin haft i NPTK. Detta eftersom vi under minst tre år kommer att kunna behålla annexet. Det vill säga vi kommer att bedriva verksamhet på tio banor. Det är naturligtvis en utmaning för föreningen att få ihop det rent ekonomiskt, men en rolig sådan. Vi vet ju att det länge efterfrågats fler banor bland våra medlemmar. Det var ju också anledningen till att vi innan branden jobbade med att få till en ny hall med sju eller åtta banor. En av utmaningarna med tio banor är/har varit att få till beläggningen i Annexet på vardagar dagtid. Det har vi delvis löst genom att komma överens med Spiraskolan som kommer att ha sina idrottstimmar där måndag till torsdag mellan kl. 10 och 15. Men är du morgonpigg så finns chansen att boka banor i Annexet fram till kl. 10. Under årens lopp har vi också kunnat konstatera att många bokat banor på fredagar dagtid. På fredagar har vi inte Spiraskolan hos oss.

När du läser det här är bokningen på MATCHi öppen för bägge anläggningarna.

Tio banor innebär att vi fått chansen att starta upp nya aktiviteter.

  • Vi har haft en diger kölista till våra vuxenkurser under många år. Tack vare den ökade bantillgången har vi kunnat starta upp nya grupper med totalt 180 deltagare! Dessutom så har vi kunnat erbjuda ett andra träningstillfälle för de medlemmar i vuxenkurserna som önskat det. Det här innebär att vi nu är 430 deltagare i våra vuxenkurser! Vi har några enstaka platser kvar i kurserna. Vid intresse maila till todd@nptk.se. Du kan även ställa dig på kölista om det inte finns någon plats som passar dig just nu.

  • Herrdubbeldivisionsspel på torsdagskvällarna. Vi har haft ett damdubbeldivisionsspel under flera år. Nu startar vi ett Herrdubbeldivisionsspel. Den första omgången börjar torsdagen den 5 oktober. Vill du hoppa på från och med omgång två, maila till Todd@nptk.se. Man kan anmäla sig med eller utan partner.

  • I tennisskolan har vi nu möjlighet att erbjuda två gånger i veckan för de yngsta i tennislekis. Det betyder också att vi kunnat ansluta oss till Tennisförbundets projekt More Tennis. Det är ett nytt koncept där man spelar två gånger i veckan i tennislekis och där man börjar spela längs marken. Vi har också eventuellt möjlighet att starta nya grupper i tennisskolan. Vid intresse maila till Henrik@nptk.se.

  • Söndagstennis kl 11-13 i annexet varje vecka. Ledarledd matchträning med föranmälan för vuxna medlemmar på alla nivåer. Anmälan sker via MATCHi och mer info finns i torsdagens medlemsmail samt på www.nptk.se.

Avslutningsvis: Det har varit en lång resa sedan branden den 5 augusti 2020 till idag. Det finns väldigt, väldigt, många att tacka för att vi överlevt som en året runt-klubb.


Personalen: Efter branden var ni utan kontor i 16 månader. Därefter har ni haft kontor i en barack. Träningen genomfördes under ett års tid på tio olika anläggningar. Det innebar att vi kunde rädda vårt tennislekis, NIU- gymnasium och tävlingsgruppen. Att vi kunde behålla tävlingsgruppen innebar att vi kunde behålla våra serielag. Men det är också nästan undantagsvis från tävlingsgruppen som vi hämtar nästa generation tränare. Hade vi inte behållit tävlingsgruppen så hade vi heller inte kunna starta upp våra vuxenkurser när tälthallen stod klar.


Jag är ödmjukt tacksam för er lojalitet och för att ni stannat kvar i NPTK trots andra möjligheter. Lika tacksam är jag för att ni har kvar ert engagemang och passion.

Styrelsen: Tre dagar efter branden hade undertecknad och styrelsen sitt första möte med kommunledningen för att diskutera den uppkomna situationen. Därefter har det varit ett oändligt antal möten i olika konstellationer. Jag saknar ord för allt som styrelsen fått till. Tälthall, baracker, försäkringsfrågor, bygglov för bodar och reklam. Sist men inte minst en ny tennishall. Första året genomfördes det cirka 20 styrelsemöten, utöver alla andra möten. Det kallar jag engagemang!

Våra ideella eldsjälar: Det är inte bara styrelsen som jobbat ideellt. Utanför styrelsen har det funnits ett fantastiskt engagemang. Vi har arrangerat:

  • Tävlingar för alla åldrar

  • Mixedkvällar

  • Damdubbelkvällar

  • Miniligan

Samtidigt har Näsaäng tagits om hand på ett suveränt vis. Det har skottats snö i extrema mängder. Invändigt i annexet har diverse barnsjukdomar tagits om hand. Oändliga timmar har lagts på att få till den nya hallen invändigt. Listan kan göras ännu längre.

Det är mixen av ett fantastiskt ideellt engagemang och en suverän personal som ligger bakom att NPTK idag inte är en sommarklubb. Tack!!! Varmt välkommen till vårt nya hem!

Kenneth Bergbom Klubbchef


363 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page