top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

KM-lottningen klar – över 220 medlemmar deltar

Nu är lottningen till inomhus-KM klar. Över 220 medlemmar är återigen med och spelar. Nedan hittar du länk till alla lottningar, speltider och annan viktig information inför mästerskapet som startar den 5 januari.

I detta KM utgör 222 medlemmar 329 starter i totalt 28 klasser. Otroligt kul att så många återigen vill vara en del av den stora tennisfesten! Alltifrån ITF-rankade och collegespelare till nybörjare och glada motionärer är med. Det är den mixen som är den stora tjusningen med KM. Undertecknad har tagit hänsyn till alla inlämnade förbehåll och tidsschemat är som vanligt smockat. Då tiderna för Veteran-RM inte publicerats ännu har jag inte kunnat ta hänsyn till detta. Kan du inte spela på utsatt tid får du antingen försöka lösa det på annan ort tillsammans med motståndaren alternativt se om det dyker upp någon lucka vad det lider. Jag har exempelvis bokat upp reservbanor på morgon/förmiddag alla vardagar. Deltar du i flera klasser får du räkna med att du kan komma att ha flera matcher samma dag. I synnerhet i inomhus-KM. Detta alla klasser spelas parallellt efter inne-KM pågår i en dryg vecka istället för två som är fallet vid utomhus-KM i augusti. Många klasser är stora sett till antal deltagare och då behöver vi avverka många matcher i början av KM-veckan för att hinna klart till den 14 januari då det är finaldag. KM startar torsdagen den 5 januari och pågår i totalt tio dagar. 5-9 januari är röda dagar/helgdagar vilket innebär att vi spelar matcher hela dagarna från klockan 09:00 på morgnarna.


5 minuters inbollning Se till att vara på plats åtminstone 15-20 minuter före utsatt matchtid och se till att vara uppvärmd när det är din tur att gå in på banan. Väl på banan är det som vanligt fem minuters inbollning som gäller och det är viktigt att vi alla följer detta för att tidsschemat ska hålla. När alla inblandade i matchen är på plats sätts man på kö vilket innebär att om alla kommer i tid så ökar chanserna att få komma in på banan tidigare. Betalning Om du inte betalat direkt vid online-anmälan gör du det via Swish i samband med första match. Det kommer att finnas anslag och QR-koder för detta i hallen. Visa upp Swish-kvitto för ansvarig tävlingsledare.


Spelform

Matcherna spelas i bäst av tre set med ett matchtiebreak till 10 poäng i avgörande set i alla klasser. Dubblarna spelar med no-ad, alltså avgörande poäng vid 40-40. I mixedklasserna servar män mot män och kvinnor mot kvinnor vid no-ad. Likaså i generation är det barn mot barn och vuxen mot vuxen som gäller. I 10-årsklasserna börjar seten vid 2-2.


Alla lottningar, speltider och resultat från hittar du alltid under nedanstående länk. Eventuella frågor kan mailas till todd@nptk.se.


KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA LOTTNINGAR OCH TIDER TILL KM!


God jul och gott nytt år! Todd Åkesson

KM-ansvarig

Näsbyparks Tennisklubb


1 210 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page