top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Nu kan du anmäla dig till KM

Uppdaterat: 18 nov. 2022

5-14 januari inleds tennisåret på bästa vis i och med klubbmästerskapen i tälthallen. Nedan finner du allt du behöver veta om tävlingen samt hur du anmäler dig. Missa inte chansen att delta i årets första och största tennisfest!Nedan ser du KM-affischen med alla klasser, datum, priser, etc. Du som varit med tidigare vet troligen redan vad som gäller. Under inbjudan finns en detaljerad text med allt du behöver veta inför årets mästerskap. Ta dig gärna tid att läsa detta.

GLÖM EJ: SISTA ANMÄLNINGSDAG - SÖNDAG 18 DECEMBER NOTERA: MAX 5 KLASSER PER DELTAGARE

ANMÄLAN GÖRS ONLINE HÄR ALTERNATIVT MAILAS TILL TODD@NPTK.SE

Antalet deltagare i de senaste årens mästerskap har bara ökat och ökat. Fler och fler har insett att det är väldigt roligt att tävla och delta i klubbmästerskapen. Med en höjd på 250 deltagare och närmare 400 starter förfogar vi över ett av Sveriges absolut största KM. Det finns 32 olika klasser vilket innebär att det finns något för alla. De, sedan i fjol, nystartade klasserna finns kvar och till i år har vi lagt till en klass på herrsidan – Herrar D. Detta till följd av det stora deltagarintresset vilket gör att nivåskillnaderna i Herrar C kan bli lite för stora. Herrar D är för de spelare som haft svårt att vinna matcher i C-klassen och de som är väldigt novisa vad gäller matchspel. Du kan max delta i fem olika klasser. ANMÄLAN OCH LOTTNING Sista dagen för anmälan är söndagen den 18 december. Anmälan sker allra helst via nätet och under följande länk: Klubbmästerskapen inne 2023 | Svenska Tennisförbundet (tournamentsoftware.com) Fördelen med att anmäla sig via nätet är att du betalar anmälningsavgiften direkt och det underlättar dessutom det administrativa arbetet inför tävlingen. Är du anmäld på nätet kan du dessutom gå in och ändra/ta bort/lägga till klasser, dubbelpartners, förbehåll, osv till anmälningstidens slut. Det enda du behöver för att anmäla dig är att skapa ett konto på sidan och en kostnadsfri motionslicens. "Konto/Licens"-"Licens/Licensavgift"-"Lägg till licensperiod".

Det fungerar också att maila in din anmälan till todd@nptk.se om du av någon anledning har problem med onlineanmälan. Lottningen kommer att publiceras på hemsidan, www.nptk.se, veckan efter anmälningstidens slut senast torsdagen den 22 december. Håll utkik där så du ser när du ska spela! OBS! Skulle du anmäla dig till en klass där vi anser att du INTE passar av någon anledning har tävlingsledningen rätt att ta bort din anmälan alternativt flytta dig till en annan mer lämplig klass. Notera att alla klasser primärt börjar och spelas samtidigt, till skillnad från ute-KM som är uppdelat på två veckor. Vi har därför satt en gräns på max fem klasser per spelare. Anmäl dig inte till fler klasser än du orkar/hinner spela!

DATUM OCH TIDER KM spelas 5-14 januari. Juniorklasserna och de äldsta veteranklasserna kommer primärt att spelas på vardagseftermiddagar medan övriga klasser spelas från ca 16-17 och framåt. På helgerna kommer det vara spel från klockan 8-20. Så även under fredagen (6 januari) som är röd i kalendern. Finaldag är lördag den 14 januari. FÖRBEHÅLL Om du inte kan spela någon dag måste du nämna detta i din anmälan så försöker tävlingsledningen ordna så att det går att lösa. Förbehåll är dock ingen rättighet. Om du inte lämnar förbehåll i din anmälan och i efterhand kommer på att du inte kan spela på utsatt tid kan vi inte garantera att speltiden kan ändras. Vi kan däremot se om det finns någon lucka så får man själv kontakta motståndaren och se om det går att lösa alternativt lösa matchen på annan ort. Är du osäker på om du kan vara med kan du alltid maila todd@nptk.se och se om det är möjligt att ordna.


SPELREGLER Bäst av tre set med matchtiebreak till 10 poäng i avgörande set i samtliga klasser gäller. I 10-årsklasserna börjar varje set på 2-2 och i dubbelklasserna spelar man med No Ad. Detta innebär att när det står 40-40 i ett game spelar man en avgörande poäng där mottagarna får välja sida. Alltså inga "fördelar" i dubblarna. Se till att vara på plats ca 20-30 minuter före utsatt matchtid. Alla frågor och funderingar mailas till todd@nptk.se. Om du vill ha rekommendation på klasser eller har andra funderingar, tveka inte att höra av dig!


Glöm inte, sista anmälningsdag är söndagen den 18 december!

201 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page