top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Nu kan du anmäla dig till KM – senast söndag 28 juli

2-17 augusti spelas klubbmästerskapen utomhus på Näsaäng. I den här texten hittar du allt du behöver veta om tävlingen samt hur du anmäler dig. Välkommen till sommarens stora tennisfest!

KLASSER

I vanlig ordning erbjuder vi ett smörgåsbord med hela 33 olika klasser för alla åldrar och nivåer. Tanken med KM är att vi vill att alla olika typer av medlemmar som är intresserade av att delta ska kunna vara med. Som vanligt finns A, B och C-kategorier (även D på herrsidan) i seniorsingelklasserna. Därtill rena åldersklasser. Utöver det juniorklasser från 10 till 16 år samt flera roliga dubbeklasser. Eventuellt kommer vi, likt inne-KM, att arrangera två extraklasser för tennisskolespelare med grönprick och orange/röd boll. Det hänger dock på bantillgängligheten.

ANMÄLAN OCH LOTTNING Sista dagen för anmälan är söndagen den 28 juli. Anmälan görs allra helst och med fördel genom länken nedan. Du kan i värsta fall maila din anmälan till todd@nptk.se. KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ONLINE-ANMÄLAN! Fördelen med att anmäla sig via nätet är att du betalar anmälningsavgiften direkt och det underlättar dessutom det administrativa arbetet inför tävlingen. Är du anmäld på nätet kan du dessutom gå in och ändra/ta bort/lägga till klasser, dubbelpartners, förbehåll, osv till anmälningstidens slut. Det enda du behöver för att anmäla dig är att skapa ett konto på sidan och en kostnadsfri motionslicens. Det gör du via ”Licenser” i menyn till vänster på anmälningssidan.Anmälningsavgiften betalar du direkt på nätet vid anmälan. Anmäler du dig via mail betalar du med Swish i samband med första match. Du som har guldkort (där tre KM-klasser ingår) får dra av två dubblar och en singel från anmälningsavgiften. Vi ser dock helst att så många som möjligt anmäler sig online för att underlätta för såväl spelare som tävlingsledning. Lottningen kommer att publiceras via länken ovan samt här på hemsida, www.nptk.se, ett par dagar efter anmälningstidens slut. Den kommer även att skickas ut i ett medlemsmail. Senast onsdag 31 juli. Håll utkik så du ser när du ska spela! OBS! Skulle du anmäla dig till en klass där vi anser att du INTE passar av nivåmässiga anledningar har tävlingsledningen rätt att ta bort din anmälan alternativt flytta dig till en annan mer lämplig klass. Du kan max anmäla dig till sex klasser men stalltipset är att inte anmäla dig till fler klasser än du hinner och orkar spela.

DATUM OCH TIDER KM spelas 2-17 augusti. Som vanligt är tävlingen uppdelad på två veckor där hälften av de 33 klasserna spelas 2-10 augusti medan resterande spelas 9-17 augusti. Juniorklasserna och de äldsta veteranklasserna kommer primärt att spelas på vardagseftermiddagar medan övriga klasser spelas från ca 16.00 och framåt. På helgerna kommer det vara spel från klockan 8-20. Finaldagar är 12:e och 19:e augusti. FÖRBEHÅLL Om du inte kan spela någon dag måste du nämna detta i din anmälan så försöker tävlingsledningen ordna så att det går att lösa. Förbehåll är dock ingen rättighet. Om du inte lämnar förbehåll i din anmälan och i efterhand kommer på att du inte kan spela på utsatt tid kan vi inte garantera att speltiden kan ändras. Vi kan däremot se om det finns någon lucka så får du själv kontakta motståndaren och se om det går att lösa alternativt lösa matchen på annan ort. Försök hålla dig till principen att spela färre antal klasser om du vet med dig att du har flera förbehåll.

SPELREGLER Vi spelar som vanligt av bäst av tre set med matchtiebreak till 10 poäng i avgörande set i samtliga klasser gäller. I 10-årsklasserna börjar varje set på 2-2 och i dubbelklasserna spelar vi med No Ad. Detta innebär att när det står 40-40 i ett game spelar man en avgörande poäng där mottagarna får välja sida. Alltså inga "fördelar" i dubblarna. Se till att vara på plats ca 20 minuter före utsatt matchtid. Eventuella frågor rörande KM kan mailas till todd@nptk.se men besvaras, p.g.a semestertider, mycket sporadiskt fram till och med sista anmälningshelgen. Glöm inte, sista anmälningsdag är alltså söndagen den 28 juli. Varmt välkommen till sommarens stora tennisfest på Näsaäng! Nedan ser du KM-affischen med all viktig info om tävlingen.364 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page