top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Serielagssummering: ”Goda chanser att nå slutspel igen”

I veckan avslutades Svenska Tennisligan inne 2023-2024 där Näsbypark haft åtta veteranlag i elden sedan seriestarten i september. Nedan kan du ta del av en summering kring hur samtliga lag presterat. HERRAR 45 Tabellplacering: Etta i Division 2 Mellan B Matchstatistik: 8-0-0 (vinster-oavgjorda-förluster) Spelare i laget: Marcus Fogel (kapten), Patrik Nylander, Linus Strömberg, Magnus Hjalmarsson Fogelström, Mikael Zetterberg, Ulf Zacharias och Fredrik Axsäter. Kommentar från lagkapten Marcus Fogel: Med ett stort lag som höll hög nivå genom hela serien bjöd H45-truppen på idel segrar – åtta vinster på lika många matcher. Hela sju spelare hjälpte till att säkra seriesegern och en plats i Division 1 till hösten, vilket var målsättningen i början av säsongen. Med regelbundna lagträningar och bra rotation i matchuppställningen har vi haft en säsong med fin laganda och gemenskap, vilket såklart har bidragit till de fina resultaten. Nu skall vi se till att hålla oss skadefria och i god form med siktet inställt på uteserien där vi har goda chanser att nå slutspel i år igen.DAMER 45 Tabellplacering: Fyra i Division 1 Mellan B Matchstatistik: 4-0-6 Spelare i laget: Linda Andreasson (kapten), Bogdana Moldovan, Karin Gardes och Lovisa Schalin.


HERRAR 55 Tabellplacering: Femma i Division 1 Mellan A Matchstatistik: 1-0-7 Spelare i laget: Fredrik Ahlquist (kapten), Jonas Bonn, Ulf Persson, Kenneth Bergbom, Fredrik Hägglund, Johan Orest, Ajay Vadher, Håkan Wittgren och Magnus Carlsson.


DAMER 55 Tabellplacering: Tvåa i Division 1 Mellan A Matchstatistik: 7-0-3 Spelare i laget: Maria Seger (kapten), Sofi Håkanson, Mona Zätestam, Pernilla Anglered, Helena Munthe, Åsa Hoff och Pia Jäger. Kommentar från lagkapten Maria Seger: Vi kom tvåa i vår Division 1-serie vilket är bra presterat med tanke på hur skadedrabbat laget varit under hela säsongen, och dessutom på de tre toppositionerna. Vi har därmed använt samtliga tillgängliga spelare i laget under året. Kanske har det berott på skadeläget (?) men vi har verkligen hjälpt, stöttat och hejat på varandra och haft en positiv lagkänsla, och många har kommit och hejat på både hemma- och bortamatcherna även om de inte själva spelat. Säsongen avslutades med att vi åt middag tillsammans efter den sista matchen och efter det hade vi ett tennisquiz som Sofi Håkanson vann och förärades med en NPTK-mössa i förstapris.


HERRAR 65 Tabellplacering: Femma i Division 1 Mellan B Matchstatistik: 2-0-8 Spelare i laget: Lars Nordström (kapten), Magnus Carlsson, Stefan Odevall, Harald Fries och Johan Ewetz. Kommentar från lagkapten Lars Nordström: Vårt H65-lag har under många år spelat i division 1 mot många lag med mycket starka spelartrupper. Vi har haft som målsättning att klara oss kvar, att göra bra prestationer och ha trevligt. Så även detta år. Vi har under året tagit två vinster, bägge mot KLTK och slutade på en femteplats av sex deltagande lag. I år fick vi förstärkning av Magnus Carlsson som klev upp en åldersklass och som gjorde att vi kunde höja oss ett snäpp och utmana några av de starka lagen som seriesegrarna Gustavsberg och Saltsjö-Duvnäs där vi bägge gångerna föll i matchtiebreak i de avgörande dubblarna. Tack lagkamrater. Vi vill också passa på att tacka Maryam och personal från Stationskaféet för trevlig service och gott fika. Nu tar vi nya tag inför utesäsongen.HERRAR 70 Tabellplacering: Tvåa i Division 2 Mellan A Matchstatistik: 6-0-2 Spelare i laget: Anders Björklund (kapten), Stefan Odevall, Göran Johansson och Börje Skånberg. Kommentar från lagkapten Anders Björklund: H70-serien började bra för mig och Stefan Odevall. De första sex matcherna vann vi med 3-0 efter bra och stadigt spel mot flera bra lag. I en av matcherna hade vi hjälp av ett inhopp av de spelstarka 80-plussarna Göran Johansson och Börje Skånberg. I den sjunde och näst sista matchen hemma mot Hellas kunde vi säkra seriesegern. Men det blev förluster efter matchtiebreak i båda singelmatcherna. Tröstseger i dubbeln, också efter matchtiebreak. Det hade blivit serieseger även vid vinst i den sista matchen mot Lidingö, men varken jag eller Stefan hade någon bra dag så det torsk med 3-0 och en snöplig andraplats i serien.

HERRAR 75 Tabellplacering: Tvåa i Division 1 Mellan A Matchstatistik: 6-0-2 Spelare i laget: Börje Skånberg (kapten), Göran Johansson, Anders Svensson, Jan Dahlqvist och Sture Torngren.

DAMER LOKALDIVISION Tabellplacering: Tvåa i Division A Mellan Matchstatistik: 4-0-4 Spelare i laget: Maria Eugenia Quiroga de Ekman (kapten), Irena Munozova, Gillian Hagström, Maria Hyborn, Lena Fröberg, Marina Bonn, Verena Adamheit och Pia Jäger. Kommentar från lagkapten Maria Eugenia Quiroga de Ekman: Efter att ha legat på fjärde- och femteplats lyckades vi vinna de sista matcherna med kraft och svett och nå andraplatsen. Utmaningen var att vi i den här klassen spelar med alla åldrar vilket gör att vi även måste vinna mot de yngsta spelarna.

Samtliga resultat från våra lag och deras matcher i Svenska Tennisligan inne 2023-2024 hittar du här. Bra jobbat allihopa!

93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page