top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Sverigeeliten gör upp på Näsaäng – njut av tennis i toppklass

Imorgon, onsdag, startar sommartourstävlingen Audi Danderyd Open på Näsaäng. Det är 15:e året i rad som vi arrangerar tävlingen som lockar Sverigetoppen på såväl junior- som seniornivå där spelarna, utöver titeln, gör upp om totalt 40.000 kronor.


Datum för sommartouren:

Onsdag 7/6: Kvalsemifinaler och -finaler (start kl 09.00)

Torsdag 8/6: Sextondelsfinaler (start kl 09.00)

Fredag 9/6: Åttondelsfinaler (kl 09.00) och kvartsfinaler (kl 15.00)

Lördag 10/6: Semifinaler (kl 09.00) och finaler (kl 12.00 och 13.30)


Audi Danderyd Open brukar bli en folkfest med mycket tennisentusiaster på plats och underhållande tennis på riktigt hög nivå. Särskilt lördagens finaldag där många tar chansen att njuta av upplösningen, träffa likasinnade och ta sig en nybakt fika i vårt omsusade Näsaängscafé. Detta är en varm rekommendation. Dessutom är detta en dag då vi passar på att tacka de medlemmar som hjälper till ideellt med att bjuda på italiensk buffé och högkaratig finaltennis.


Tävlingen har tidigare vunnits av bland andra Mikael Ymer och Mirjam Björklund, idag rankade 56 respektive 160 i världen. I fjol vann Sverigetrean Karl Friberg herrklassen medan den då 16-åriga ukrainskan Daria Yesypchuk tog hem damturneringen. Tävlingen är också ett perfekt tillfälle för våra egna spelare att visa upp sig på hemmaplan. Såväl etablerade seniorer som lite mer, på den här nivån, orutinerade juniorer deltar i tävlingen.

I år stoltserar Näsbypark med inte mindre än 19 spelare i tävlingen, varav sju går direkt in i huvudlottningen. De största hemmahoppen stavas syskonen Gustaf och Johanna Ström. Nyss hemkomna från college är de nog mer än sugna på att visa vad de går för på hemmagruset. Övriga näsbyparkare i huvudtävlingen är Louise Ternström, Saga Koch, Wilma Bergqvist, Vincent Turina och Gustav Hasslegren. Dessa spelare äntrar tävlingen på torsdag då huvudtävlingen tar sin början. Förstaseedade i årets tävling är bollvirtuosen Simon Freund (Lidingö TK) och Sverigefyran tillika Billie Jean King Cup-spelaren Caijsa Hennemann (KLTK).

Se alla lottningar, tider och resultat från Audi Danderyd Open här!


Håll även utkik här på hemsidan och i våra sociala medier där vi dagligen kommer publicera innehåll och rapporter från tävlingen. Bäst följer du emellertid tävlingen på plats då vi även utlovar solgaranti på Näsaäng.


Varmt välkommen till fyra fantastiska sommartoursdagar med tennis på högsta nationella nivå!


152 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page