top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

KM-lottningen klar – 213 medlemmar deltar

Nu är lottningarna klara och tidsschemat lagt till utomhus-KM på Näsaäng. Nedan hittar du länk till alla lottningar, speltider och annan viktig information inför mästerskapet som tar sin början nu på lördag 5 augusti.

I den här KM-upplagan utgör 213 medlemmar 356 starter i 29 olika klasser då totalt 345 matcher ska avgöras under 15 speldagar. Det är otroligt glädjande att så många näsbyparkare återigen vill vara en del av den stora tennisfesten. Alltifrån ITF-rankade och collegespelare till nybörjare och glada motionärer är med. Det är den mixen som är den stora tjusningen med våra KM som sedan många år tillhör de största i Tennissverige. Undertecknad har försökt ta hänsyn till alla inlämnade förbehåll och tidsschemat är som vanligt väldigt pressat. Kan du inte spela på utsatt tid får du antingen försöka lösa det på annan ort tillsammans med motståndaren alternativt se om det dyker upp någon lucka vad det lider. Det finns exempelvis uppbokade reservbanor på morgnar/förmiddagar alla vardagar. Under måndagen gjordes lottningarna och hela tidsschemat lades. Då hade tiderna till Junior- och Veteran-RM inte publicerats ännu. Skulle det uppstå någon krock i de tävlingarna så försöker vi ordna det i den mån det är möjligt. Övriga parallella tävlingar har det tagits höjd för när tidsschemat lades. KM startar nu på lördag den 5 augusti och fortlöper i två högintensiva veckor med massor av spännande tennis på vår vackra utomhusanläggning. Finaldagar är 12 och 18 augusti. På grund av fler anmälningar till den andra veckans klasser tjuvstartar några av dessa redan den 10 augusti.


Respektera tiderna

Se till att vara på plats 15-20 minuter före utsatt matchtid och se till att vara uppvärmd när det är din tur att gå in på banan. Väl på banan är det som vanligt fem minuters inbollning som gäller och det är viktigt att vi alla följer detta för att tidsschemat ska hålla. När alla inblandade i matchen är på plats sätts man på kö vilket innebär att om alla kommer i tid så ökar chanserna att få komma in på banan tidigare. Direkt efter avslutad match sopas banan så att nästkommande match kan komma igång.


Spelform

Matcherna spelas i bäst av tre set med matchtiebreak till 10 poäng i avgörande set i alla klasser. Dubblarna spelar med no-ad, alltså avgörande poäng vid 40-40. I mixedklasserna servar män mot män och kvinnor mot kvinnor vid no-ad. Likaså i generation är det barn mot barn och vuxen mot vuxen som gäller. I 10-årsklasserna börjar seten vid 2-2.


Anmälningsavgift

Om du inte betalat anmälningsavgiften direkt vid online-anmälan gör du det via Swish i samband med första match. Det kommer att finnas anslag och QR-koder på Näsaäng för detta.


Vid dålig väderlek

I händelse av regn och ospelbara grusbanor kan KM-matcherna komma att flyttas in i tälthallen på Bergtorpsvägen 41. Håll utkik på vår Instagram (@nasbyparkstk) där vi som vanligt kommer att uppdatera frekvent under tävlingens gång.


Alla lottningar, speltider och resultat från hittar du alltid under nedanstående länk. Eventuella frågor mailas med fördel till todd@nptk.se.


KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA LOTTNINGAR OCH TIDER TILL KM!


Varmt välkommen till Näsaäng och sommarens stora tennisfest!


1 372 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page