top of page
_MG_2259_edited.jpg

TÄVLINGSGRUPP

V har en omfattande tävlingsverksamhet för juniorer med både bra bredd och Sverigeelit. Vi är mycket stolta att genom åren ha fostrat svenska mästare, collegeatleter, landslagsspelare och morgondagens ledare.

Nedan kan du läsa mer om vår filosofi och vad som krävs av dig som har ambitionen att ingå i vår tävlingsgrupp.

VÅR FILOSOFI

Klubbens ambition är att skapa en miljö som ambitiösa spelare kan utvecklas och trivas i. Detta gör vi genom att prioritera och premiera hårt jobb, noggrannhet samt utveckling av de olika färdigheter som krävs av en tennisspelare snarare än de kortsiktiga matchresultaten. Vi lägger stor vikt vid kamratskap och förmågan att både kunna ge och ta. Eftersom vi jobbar med spelare som har individuella behov men samtidigt bedriver träningen i gruppform ställer det stora krav på samarbetsförmåga och att vissa stunder kunna underordna sig andras behov.

 

Ett nyckelord i vår verksamhet är långsiktighet då vi tror att det tar lång tid att utveckla alla de färdigheter du behöver som senior samt utveckla den karaktär som är nödvändig för att kunna högprestera. Som en följd av det kan man inte åka ur tävlingsgruppen enbart på grund av svaga resultat.

 

Vad krävs för att ingå i en tävlingsgrupp?

Förutom ovanstående värdegrund krävs att spelarna är inne i en fullskalig tävlingssatsning d.v.s att han/hon spelar minst 12 turneringar per år samt att man fyllt 12 år. Vidare måste han/hon förstå vikten av uppvärmning, fysisk träning samt kunna sköta om sig avseende kost, sömn. Han/hon måste också vara villig att analysera sin tennis för vidare utveckling.

 

Målsättning

Ur klubbens perspektiv vill vi fostra spelare till våra representationslag som är själva hjärtat i verksamheten samt kunna använda dessa spelares färdigheter och erfarenheter i den dagliga verksamheten för att hjälpa de yngre spelarna. Ur ett individuellt perspektiv är vårt mål att ge varje spelare en möjlighet att utifrån sina förutsättningar kunna uppnå sina mål/drömmar. Dessa mål kan vi endast nå förutsatt att spelaren försetts med en stor verktygslåda av kunskaper.

IMG_4737.JPG
bottom of page