top of page
1.jpg

TENNISSKOLA & TENNISLEKIS

Vi erbjuder träning för barn i alla åldrar under veckans alla dagar. I dagsläget har vi närmare 500 barn i rörelse varje vecka. Mer info nedan.

Viktiga datum 2022/2023

Terminsslut HT22: 18 december
Terminsstart VT23: 15 januari
Träningsuppehåll: Sport- och påsklov
Terminsslut VT23: 21 maj sista speldag

VÅR TENNISSKOLA OCH TENNISLEKIS

I stora drag följer vi konceptet ”Play & Stay”, som är en stor satsning från Svenska Tennisförbundet. Det hela går ut på att anpassa bollar, banstorlek och racket till spelarna och på så sätt göra det möjligt att "spela tennis" redan från början. Med anpassad utrustning är det lättare att hålla bollen i spel och man kan snabbt börja räkna poäng.

Alla får lära sig tennis på ett lekfullt och lite enklare sätt.

 

Klubbens lektioner består av följande:

1. Uppvärmning som ni själva ansvarar för.

2. Tennisundervisning där man är 4-6 elever/tränare.

3. ”Nerjoggning” som ni själva ansvarar för efter träningen.

 

Tennislekis 5-6 år - mjuk boll

Lektionerna består av motorik och bollkontroll. Vi lär oss forehand, backhand och volley. Hur man ska hålla och genomföra rörelsen. Vi betonar att leken är en viktig del i undervisningen. Vi tränar på att spela över små nät på liten bana. Vi tränar med mjuk boll.      


Tennislekis 5-7 år - mjuk boll eller orange boll

Alla elever ska efter två terminer kunna visa slagen. Vi vill att all inlärning av teknik ska kännas enkel att ta till sig.

Vi fortsätter med inlärning av forehand, backhand och volley och lär oss spela över små nät med varandra. Serven tränar vi på allt oftare, då rörelsen är svår. Vi tränar med mjuk eller orange boll på liten bana.

 

Tennisskola 7-9 år - orange boll eller grön boll

Vi tränar säkerhet i grundslagen, lär oss vägen fram till volley och tränar mycket serve. Vi tränar på att röra oss rätt på banan och vi blir noggrannare med tekniken. Vi tar steget till poäng och matchspel och blandar inlärning med spelsituationer. Vi tränar med orange eller grön boll. I mån av plats är det möjligt att träna två gånger i veckan.

 

Tennisskola 9 år och äldre - grön boll eller vanlig boll

Eleverna kan nu lite mer om tennisens grunder. Man tränar mycket teknik, säkerhet och rörelse på banan.

Vi spelar ofta övningar med poäng, träningsmodeller och spel till varandra blir allt vanligare. Vi tränar med grön eller gul boll. I mån av plats är det möjligt att träna två gånger i veckan.

 

Spelskola 7-9 år - Vi spelar miniligan, vänskapsmatcher och IF SO Tour med orange boll

Nu har man hunnit så långt med sin tennis att man tycker det är kul att spela poäng. Tror du att du är mogen för matchspel så anmäler du dig till spelskolan. I spelskolan tränar du två gånger i veckan, du deltar i klubbens ”lilla uppvärmning”, du får också, i mån av plats möjlighet att prova på miniligans matchspel. (Miniligan spelar matcher på lördagar 18.00-21.00.)

Man kan också börja tävla på egen hand i Stockholmsområdet. IF SO Tour Mini, Midi och Maxitouren är några av alla tävlingarna som finns i Stockholm.

 

Spelskola 9-11 år - Alla tävlingar i Stockholm spelas med grön boll när man är 10 år och yngre

Nu är man så duktig att matchspelet har blivit självklart. Man deltar redan i miniligans matchspel på lördagar, deltar i klubbens fysträning och spelar ibland IF SO Maxi - och man har även börjat tävla på egen hand i Stockholmsområdet. Det finns många tävlingar i Stockholmsområdet och är du osäker kan du fråga tränarna.

3.jpg
bottom of page