top of page
F51A8885_edited.jpg
F51A8885_edited.jpg

TENNISSKOLA & TENNISLEKIS

Vi erbjuder träning för barn i alla åldrar under veckans alla dagar. I dagsläget har vi närmare 500 barn i rörelse varje vecka. Mer info nedan.

Viktiga datum 2024

Terminsslut VT24: Söndag 19 maj sista speldag
Terminsstart HT24: Lördag 31 augusti
Höstlov (ingen träning): 28 oktober - 1 november
Terminsslut HT24: Söndag 15 december

VÅR TENNISSKOLA OCH TENNISLEKIS

NPTK är en del av Svenska Tennisförbundets satsning "Spelutveckling röd orange grön" som är ett verktyg för systematisk utveckling för barn och ungdomar där alla ska utmanas på rätt nivå.
Klicka här för att läsa mer om ROG!


Klubbens lektioner består av följande:

1. Uppvärmning.

2. Tennisundervisning där man är 4-6 elever/tränare.

3. ”Nedjoggning” och stretching som ni själva ansvarar för efter träningen.

 

OBS! De bollar som står under åldrarna är bara en mall, tränaren väljer alltid vilken boll som eleverna spelar med som kommer främja deras utveckling bäst. Vi har inte bråttom med att byta till hårdare bollar då mjukare bollar främjar barnens teknikinlärning.

 

Tennislekis 5-7 år – Vit boll, Mjuk boll, Röd boll

Tennisundervisningen börjar med den stora Vita bollen som spelas längst med golvet, detta för att på ett enkelt och roligt sätt kunna lära sig de grunder som krävs för att börja spela med en mjuk boll som studsar. Under tennislekis främjas spelet och vi försöker få barnen att så snabbt som möjligt lära sig forehand, backhand och rörelse så att de kan börja spela med varandra över litet nät med en mjuk boll. Vi betonar att leken är en viktig del i undervisningen.

 

Tennisskola 7-9 år – Mjuk boll, Röd boll, Orange boll

Vi fortsätter att utveckla barnens tennis med en systematisk utvecklingstrappa där vi arbetar med olika delar av tennisen beroende på hur långt barnen har kommit i sin utveckling. Vi tränar säkerhet i grundslagen, lär oss vägen fram till volley och tränar mer serve. Vi tränar på att röra oss rätt på banan och vi blir noggrannare med tekniken. Vi tar steget mot poäng och matchspel och blandar inlärning med spelsituationer. Vi tränar med Mjuk boll, Röd boll och/eller Orange boll. I mån av plats är det möjligt att träna två gånger i veckan.

 

Tennisskola 9 år och äldre – Orange boll, Grön boll, Hård boll

Eleverna kan nu lite mer om tennisens grunder. Man tränar mycket teknik, säkerhet och rörelse på banan.

Vi spelar ofta övningar med poäng, träningsmodeller och spelförståelse och spelövningar blir allt vanligare. Vi tränar med orange, grön eller hård boll.

 

Sugen på att börja tävla? - Vi spelar miniligan, vänskapsmatcher och IF SO Tour

Nu har man hunnit så långt med sin tennis att man kan starta bollen med en serve och få igång spel med en vän. Man tycker det är kul att spela poäng och är sugen på att börja tävla. Tror du att du är mogen för matchspel så mailar du mig (henrik@nptk.se). Då kan man få möjlighet att spela vårat interna matchspel ”miniligan”, samt spela vänskapsmatcher mot andra klubbar. (Miniligan spelar matcher på lördagar 18.00-21.00.)

Man kan också börja tävla på egen hand i Stockholmsområdet. Där är första steget att delta i ”IF SO Tour”, som har 3 kategorier, Röd, Orange och Görn (beroende på vilken boll man spelar med och hur gammal man är). Dessa tävlingar kan man anmäla sig till på svensk tennis tävlingshemsida https://svtf.tournamentsoftware.com/

 

Förberedande tävlingsgrupp - Alla tävlingar i Stockholm spelas med grön boll när man är yngre än 12 år

I denna kategori av spelare hamnar man när man börjar identifiera sig som en tennisspelare, tävlar regelbundet och spelar mycket tennis. Dessa spelare är seriösa och satsar på sin tennis för att på sikt förtjäna en plats i Näsbyparks tävlingsgrupp. Dessa spelare ska bland annat kunna utföra acceptabla egna uppvärmningar, nedjoggning och stretching. Utföra den förberedande tävlingsgruppens fysprogram efter varje tennispass och överlag bli mer självständiga och kunna ta mer eget ansvar för sin egen tennis.

Terminsvgifter tennisskola:1 gång/vecka 3580 kr och 
2 gånger/vecka 6900 kr
Terminsavgifter tennislekis: 1 gång/vecka 3100 kr och 2 gånger/vecka 
4400 kr

3.jpg
bottom of page