top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

A-lagen obesegrade under andra division 1-helgen

I helgen tog damerna två raka 4-0-segrar medan herrarna vann en match och spelade oavgjort i den andra när den tredje och fjärde omgången av division 1 gick av stapeln.


Under helgen har våra A-lag varit på resande fot och spelat två matcher vardera när vi nu har avverkat över hälften av höstens division 1-serier. Herrarna, som spenderade helgen uppe i Ljusdal, är alltjämt obesegrade efter 3-1 mot just Ljusdals TK och sedermera 2-2 mot TK Hobby.


Segern mot Ljusdals TK blev ganska solklart till slut. Vito Tonejc och Christoffer Solberg vann dubbeln och sedan första- och andrasingeln med samma resultat; 6-1, 6-1. Axel Bergh, som fick chansen på tredjesingeln, föll till sist via 7-10 i avgörande matchtiebreak efter att ha kommit tillbaka från att ha förlorat första set.


Under söndagen stod Eskilstunagänget TK Hobby för motståndet. Vito och Christoffer förlorade dubbeln i två raka set men tog sedan båda revansch i sina respektive singlar. Den avgörande matchen stod då mellan Jonathan Ivarsson och den rutinerade Pasi Pannula på tredjesingeln. Efter varsitt vunnet set ledde Jonathan med 9-7 i matchtiebreak. Tyvärr lyckades han inte konvertera någon av sina två matchbollar och föll således med 9-11.


Poängen mot TK Hobby innebär att herrarna står på sju inspelade efter fyra matcher och därmed parkerar laget på andraplats i tabellen. Detta på samma poäng som KLTK och en bakom serieledande Danderyd Djursholm Elittennisklubb som hittills vunnit alla sina matcher. Herrarnas nästa match är just mot Danderyd Djursholm nu på onsdag kl 17.00 i Danderyds hall. En riktig nyckelmatch i toppstriden av division 1. Lycka till grabbar!Lagledare Kenneth Bergbom och Andrej Tonejc summerar herrarnas helg:

– Med tanke på förutsättningarna blev det en rätt så bra helg. Sju av åtta poäng efter fyra matcher är inte fy skam och med lite marginaler så löser vi två segrar trots en del sjukdomsproblematik. Alla spelare stod för bra insatser och gjorde sitt absolut yttersta för att hjälpa laget. Nu laddar vi om för onsdagens toppmatch!


Klicka här för att se tabellen och alla resultat från herrarnas division 1.


Damerna höll hus i Uppsala under helgen och hade två ganska komfortabla dagar på jobbet mot SALK 2 och USIF. Förstärkta av collegespelarna Johanna Ström och Andjela Lopicic vann man båda matcherna med övertygande 4-0. Johanna och Andjela spelade såväl dubbel som första- och tredjesingel medan Louise Ternström gjorde jobbet på andrasingeln båda dagarna. Johannas förstasingel mot SALK 2 gick till matchtiebreak. I övrigt var det segrar i raka set rätt igenom.


Segrarna innebär att damerna tar sig upp på tredje plats, en poäng bakom andraplacerade Falu TK som också har en match mer spelad. Damernas nästa match är nu på tisdag när man på hemmaplan tar emot starka Lidingö TK i hallen kl 17.00. Varmt välkomna att heja fram tjejerna till ännu en seger!Lagledare Stefan Åslin och Björn Sahlin summerar damernas helg:

 En bra helg där vi faktiskt körde över motståndet och vann övertygande. Jetlag till trots bidrog collegetjejerna med bra fightingspirit och totalt sex matchvinster. Louise var stabiliteten själv på andrasingeln och Astrid och Wilma har bidragit med härlig laganda och viktiga coachinsatser. Nu ser vi fram emot toppmötet mot Lidingö på tisdag och hoppas många vill komma och titta på topptennis.


Klicka här för att se tabellen och alla resultat från damernas division 1.


Kommande matcher i division 1:

Damerna: Hemma mot Lidingö TK - tisdag 12/10 kl 17.00

Herrarna: Borta mot Danderyd Djursholm Elittennisklubb – onsdag 13/10 kl 17.00
83 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page