top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Andre Lukosiute vann den 21:a upplagan av Stockholm Ladies

Inför välfyllda läktare lyckades litauiskan Andre Lukosiute bärga sin första ITF-titel i karriären. 22-åringen vann den 21:a Stockholm Ladies-finalen mot ukrainskan Daria Lopatetska med 6-1, 6-4. Stockholm Ladies-finalen såg länge ut att bli en väldigt odramatisk och ensidig historia. Andre Lukosiute spelade skoningslöst från baslinjen samtidigt som Daria Lopatetska kändes aningen sliten från gårdagens två långa och krävande matcher. Första set rann iväg och slutade 6-1 i litauisk favör. Andra set var påväg att sluta på samma set men vid 5-1 vaknade Lopatetska samtidigt som Lukosiute darrade på manschetten. Helt plötsligt var spelet inte lika övertygande och man noterade att hon var märkbart tagen av hur nära hon var sin första ITF-titel. 5-1 blev ganska snabbt 5-4 och på sin tredje matchboll, efter att ha räddat breakboll till 5-5, lyckades Lukosiute stänga igen butiken och ta hem segern.
Vi gratulerar både Andre och Daria till en mycket fin tävlingsvecka. Båda tjejerna har tuffa skadeperioder bakom sig och det skulle förvåna om vi framöver inte får se båda dessa högre upp på WTA:s rankinglistor. Andre, som inte tappade ett enda set under turneringen, berättade i segertalet att hon spelat riktigt bra under veckan och att saker och ting börjat fall på plats. – Jag är riktigt glad att jag kunde ta hem det till slut. Jag är jättenöjd med mina matcher här och vill tacka alla i publiken som kom och tittade och hejade idag. Jag vill också tacka hela organisationen för en otrolig vecka, det här är en av de bästa tävlingarna jag varit på, avslutade hon snyggt.

Avslutningsvis vill vi i Näsbyparks Tennisklubb tacka alla som gjort den här fantastiska veckan möjlig. Vi är extra nöjd med hur tävlingen utvecklat sig med tanke på hur kort inpå öppningen av nya hallen det varit och hur mycket som är nytt efter tre års Stockholm Ladies-uppehåll sedan branden. Det är många detaljer som gör helheten. Det har varit en ynnest att få njuta av så bra tennis på hemmaplan och kul att se så många medlemmar i hallen under veckan. Tack till personal, spelare, huvuddomare, linjedomare, bollkallar, publik och alla ideella eldsjälar som hjälpt till med alltifrån att köra buss till att sitta i receptionen. Tack också till Audi Danderyd, Scandic Täby, Svenska Tennisförbundet, ITF och referee Anders Wennberg med team. På återhörande! Klicka här för att se alla resultat från årets Stockholm Ladies. Ytterligare bilder och rörligt material från finaldagen och hela veckan hittar du på vår Instagram.

Foton: Kent Åkesson

86 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page