top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

EM-guld till Maria Seger!

Maria Seger kan numera titulera sig europeisk mästarinna. Detta efter att ha vunnit Damer 55-klassen i individuella EM i kroatiska Veli Losinj.

Hon gjorde det dessutom i stor stil då hon vann samtliga fyra matcher utan setförlust. I finalen besegrades ungerskan Judit Wagner med tydliga 6-0, 6-2.


Stort grattis Maria önskar hela NPTK!


Marias egna ord om EM-guldet:

”Det var ett verkligt sista-minuten beslut att åka och spela EM här i Kroatien. Dagen innan anmälningstiden gick ut hade jag av en händelse kontakt med ett gäng svenska killar som skulle åka hit och tog ett snabbt beslut att haka på.


Jag var oseedad så redan i andra matchen i kvartsfinalen mötte jag den förstaseedade tjejen, Elisabetta Morici från Italien, som är rankad 3:a i världen. Efter att ha legat under med 1-4 i första set ändrade jag lite i taktiken och kunde vända matchen och vinna med 7-5, 6-1. Den matchen var nog egentligen den ”moraliska finalen”, de övriga matcherna var betydligt enklare.


Vi är ett härligt Sverigegäng här och de hejade alla fram mig i finalen, det kändes stort och nästan lite högtidligt att spela EM-final med domare och publik här på Ljubicic Tennis Academy. Jag lyckades hålla nerverna under kontroll och spelade rätt bra framförallt i första set. Guldmedaljen firades som sig bör med champagne på kvällen. Det har varit en sannerligen oväntad men väldigt rolig och spännande upplevelse det här.”


Se fler bilder på vår Instagram.


79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page