top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

En nyårshälsning från klubbchefen och ordföranden

Uppdaterat: 31 dec. 2023

Kenneth Bergbom och Joachim Haas önskar alla medlemmar ett gott nytt år genom att summera året som varit och blicka fram mot det som komma skall.

Tiden har som vanligt rusat iväg och snart är det dags att ringa in ett nytt år. Det har varit ett spännande och intensivt år sett med NPTK-ögon. På och utanför tennisbanan har det varit full fart. Så här i årets elfte timme tänkte vi komma med en sammanfattning av året som gått.

Om vi börjar med det sportsliga så kan vi lägga ännu ett bra år till handlingarna. Nyligen så kom våra A-lag på dam- och herrsidan på andra plats i division 1 norra. Två mycket imponerande insatser där vi med lite flyt – läs fått hem några av våra collegespelare lite tidigare - hade kunnat vinna serierna och tagit steget upp till elitserien. Apropå college så har vi under året haft 12 spelare i USA. Ett gott betyg åt verksamheten och en härlig upplevelse och erfarenhet för våra spelare.  

Efter branden har det lagts ned ett otroligt hårt arbete för att återstarta tennisskolan. I det sammanhanget så passar vi på att hälsa Henrik Nordgren (chef för tennisskolan) välkommen ännu en gång. Wilmer Isakssons och Didriks Stenmos besök ute i skolorna var en bra marknadsföring för vår verksamhet. Vi passar på att skicka en blomma till Svenska Tennisförbundet som genom bidrag stöttat återstarten.

Tittar vi på tävlingssidan så har vi en bra bredd där Vito Tonejc, Gustaf och Johanna Ström och Louise Ternström sticker ut lite extra. Vito gick till semifinal i en 25.000-dollarstävling i Skopje, Makedonien. Gustaf och Johanna kom hem från collegespelet och visade var skåpet ska stå på sommartouren. Louise var nyligen i final i dubbel i en ITF-tävling i Norge. Vår senaste svenska mästare är Victor Bonn som vann Para-SM i december.

NPTK är ju en klubb för alla åldrar och nivåer. Därför är det kul att kunna konstatera att det gått bra även på veteransidan.  På Näsaäng bärgades ett guld (D 55) och ett silver (D 45) i Lag-SM slutspelet. Detta kan vi krydda med Maria Segers EM-guld i D 55!

Apropå det här med alla åldrar så är Kroatienresan i april ett bra exempel. Där var det 100 deltagare – alltifrån motionärer till elitspelare - på plats som svettades och skrattade en vecka i sträck.

Efter tre års uppehåll kunde vi återigen bjuda våra medlemmar på internationell tennis i form av 15.000 dollarstävlingen Stockholm Ladies.

För att kunna genomföra alla aktiviteter och utveckla NPTK ytterligare så krävs det ju att föreningen har ett hem med sociala ytor även inomhus. Därför är andra oktober ett datum att skriva in i NPTK:s historieböcker. Då öppnandes äntligen den nya tennishallen! Den har mottagits på ett mycket positivt vis av medlemmarna men även av alla externa besökare.

Vi hade tillträde samma dag som hallen öppnades. Sakta men säkert faller pusselbitarna på plats i den nya hallen. Skynkena bakom baslinjerna var försenade men är nu på plats. Gymmet inreddes i december. Vi återkommer med information om hur det ska drivas. Lagom till våra klubbmästerskap så öppnar också caféet som vi hoppas ska bli en social samlingspunkt. Maryam som driver Viggbyholms Stationskafé och Parkafé i Näsbyparks Centrum är den som kommer att ta hand om oss. Att Maryam och hennes personal kan sin sak fick vi tillfälle att provsmaka på under Stockholm Ladies. I veckan utnämndes de också till ett av årets Gasellföretag av Dagens Industri. Maryam kommer även att driva Näsaängs café när vi öppnar i vår.

Under våren stod det klart att vi skulle behålla tälthallen under ett antal år.  Naturligtvis något som skulle kunna vara väldigt bra för våra medlemmar som törstar efter fler banor och möjligheter till mer spel. Men också en stor ekonomisk utmaning att gå från fem till tio banor. Därför känns det väldigt bra att kunna berätta att vi fått en flygande start med en mycket bra uthyrning av tennisbanorna i bägge hallarna. Det är bättre än vad vi vågade budgetera inför årsmötet i september. En av de stora utmaningarna med tio banor var uthyrningen på dagtid. Det har vi löst genom ett bra samarbete med Spiraskolan som har idrott i hallen måndag – torsdag mellan kl. 10 och 15.

Tack vare tio banor så har vi kunnat utveckla verksamheten ytterligare. Under många år har vi brottats med en lååång kölista till våra vuxenkurser. Nu har vi kunnat ta hand om ytterligare cirka 180 ivriga tennisspelare.  Vi har även kunnat anslutas oss till Tennisförbundets spännande projekt More Tennis. Det är ett helt nytt sätt där man lär sig att spela tennis med större bollar längs marken. På torsdagskvällarna har vi startat ett herrdubbeldivisionsspel. Under många år har vi ju haft ett för damerna men inte haft utrymme för herrarna. På söndagarna har vi startat söndagstennis. Ett koncept där man inte behöver ha någon att spela med. En ledare finns på plats och styr upp spelet.

Från och med i slutet av januari kommer Team Stockholm att bedriva verksamhet i tälthallen.

  Avslutningsvis vill vi avsluta året med några tack.

Det första går till våra partners för ett ovärderligt samarbete som ger oss möjligheten att skapa aktiviteter. Även det här året har präglats av ett fantastiskt ideellt engagemang. Det har skruvats och putsats på Näsaäng och i våra hallar, genomförts ett stort antal möten, anordnats tävlingar, mixedkvällar, damdubbelkvällar och mycket mera. Sist men inte minst vill vi tacka personalen och alla tränare. Utan er skulle det inte finnas något ideellt liv!

2024 inleds med våra klubbmästerskap. Om du inte deltar; kom till hallen och titta på underhållande tennis samtidigt som du njuter av caféets delikatesser. Årets klubbmästerskap har slagit ett otroligt deltagarrekord. 276 medlemmar ska spela 457 matcher under tio dagar. Det innebär att 60 fler medlemmar deltar och att det ska spelas 150 fler matcher än i fjol.  35 damdubbel-, 41 mixeddubbel- och 31 generationsdubbelpar är några siffror som sticker ut.  Att över 20 procent av klubbens medlemmar deltar i KM är unikt i Tennissverige. Alltifrån ATP-proffs, collegespelare, elitveteraner, tennisskoleelever och vuxenkursmotionärer deltar.

Strax efter att KM avslutats kommer dessutom ett rykande färskt nummer av Tromben i din brevlåda.

NPTK mår bra!

Gott nytt år önskas alla medlemmar!

 

Kenneth Bergbom & Joachim Haas Klubbchef & ordförande

147 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page