top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Herrarna knep andraplatsen i division 1 – damerna med i toppstriden

Under helgen som var avslutades herrarnas division 1-serie där NPTK via två oavgjorda matcher slutade tvåa. Damerna är fortsatt obesegrade och därigenom med i toppstriden inför den avslutande helgen.

Herrarna klev in i de två sista division 1-omgångarna som tabelltvåa efter blott en seger, mot seriesegrande Örebro TK. Denna svit kvarstod även efter helgen då laget spelade oavgjort, 2-2, mot såväl Elfsborg som Lidköping i just Lidköping. Coach Andrej Tonejc var nöjd med lagets avslutning av serien. – Redan före de två avslutande matcherna hade vi säkrat nytt kontrakt, men målet var att sluta tvåa vilket vi också lyckades med. Dubbelsegrarna blev en stor nyckel där Vito klev fram som ledare tillsammans med Hampus som levererade under press. Vi har, som jag tidigare sagt, flera unga duktiga spelare vilket vi exempelvis visade när den andra Hampus steppade upp och vann två avgörande matcher mot både Lidköping och Elfsborg. Herrarna slutar således på andraplats i årets division 1 efter tre vinster, tre oavgjorda matcher och tre förluster. – Med tanke på förutsättningarna och de mål vi hade är vi väldigt nöjda med att ha knipit andraplatsen i serien. Flera spelare har i tuff konkurrens fått chansen att visa vad de går för och vi har haft en fin sammanhållning dessa dryga två veckor, fyller Andrej i. Bra jobbat killar och grattis till andraplatsen! Klicka här för att se alla resultat från herrarnas division 1.

Parallellt spelade damerna omgång 4 och 5 i sin division 1-serie. Detta mot Mälarhöjden och Järfälla. Det blev en 4-0-seger på lördagen som följdes upp med ett 2-2-resultat dagen efter. Därigenom är damerna fortsätt obesegrade med två omgångar kvar att spela efter tre vinster och två kryss. Inför den sista spännande helgen är laget i allra högsta grad med i toppstriden. Man ställs mot två andra topplag, TSK Malmen och Djursholm Danderyd Elittennisklubb, i avslutningen. – Sista helgen blir en rolig utmaning där vi går in med ett tabellmässigt gynnsamt läge och allt att vinna. Nu är måstematcherna förbi och vi kan bara koncentrera oss på att fightas och komma upp ett snäpp till i spelnivå, säger coach Stefan Åslin.

Klicka här för att se alla resultat från damernas division 1. Foto: Kent Åkesson

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page