top of page
Sök

Johan och Maria vann SM-guld!

Johan Orest och Maria Seger kan titulera sig svenska mästare efter att ha vunnit MD50-klassen i Veteran-SM. Maria lyckades även bärga guldet i DD55 och stod således för två av totalt tolv NPTK-medaljer.


I helgen avgjordes Veteran-SM i Danderyd. Hela 33 näsbyparkare deltog i årets mästerskap. En imponerande siffra som på ett bra sätt belyser det stora intresse som finns på veteransidan i NPTK. Extra kul är att fler motionärer tagit steget och även börjat tävla externt.


Allra bäst gick det för Maria Seger och Johan Orest som bärgade SM-guldet i MD50. I finalen besegrade man Sigtunaduon Marie Norman och Freddy Candia via 6-1, 7-5. – Vi spelade väldigt bra fram till 5-2 i andra set där vi båda började tänka den förbjudna tanken. Vid 5-5 var det bara att släppa den och köra på, berättar Johan. – Det var jätteroligt att spela och vinna tillsammans med Johan, säger Maria. Johan fyller i: – Tennis är som livet. Det gäller att välja rätt partner! Maria lyckades sedermera även vinna DD55-klassen tillsammans med Lidingö TK:s Christina Marmolin. Paret vann tre matcher i raka set på sin väg mot titeln och finalbesegrade Anna Hatziharalambous och Anna Gunnarsson (båda från Älta TK) med 6-4, 6-1. Stort grattis!

Utöver Maria och Johans framgångar lyckades NPTK ro hem tre SM-silver. Bogdana Moldovan/Linda Neffler i DD45, Madeleine Orlando Jönsson/Mona Zätestam i DD50 och Anders Björklund/Maria Låftman (SALK) i MD65.

Följande spelare nådde semifinal och knep därigenom ett SM-brons: Börje Skånberg i HS80, Bogdana Moldovan i DS45, Anders Svensson/Göran Johansson i HD75, Anna Thoren/Kajsa Westerdahl (EIF) i DD45, Bogdana Moldovan/Björn Sahlin och Linda Neffler/Patrik Andreasson (KLTK) i MD40, Ajay Vadher/Eva Englund i MD55.

Se alla resultat från Veteran-SM här.

Bra jobbat alla näsbyparkare och stort grattis till medaljerna!

136 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page