top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Lisa Zaar och Caijsa Hennemann vann dubbeltiteln i Stockholm Ladies

Sent på lördagseftermiddagen avgjordes dubbelklassen i Stockholm Ladies. I en rafflande final fick vi till slut en blågul seger när Lisa Zaar och Caijsa Hennemann besegrade ukrainskorna Daria Yesypchuk och Daria Lopatetska med 5-7, 6-1, 10-6. Svenskornas första ITF-dubbeltitel tillsammans.


Till följd av de väldigt utdragna och välspelade semifinalerna, där både Caijsa Hennemann och Daria Lopatetska var involverade, kunde inte dubbelfinalen av Stockholm Ladies servas igång före kl 16.30. Den tappra men digra publikskara som var kvar fick njuta av en fantastisk dubbel med två riktigt bra och sammansvetsade par. Ukrainskorna Yesypchuk och Lopatetska vann ett jämnt första set med 7-5. Men känslan var ändå att svenskorna hade alla möjligheter att vända. Så blev det också när man direkt sprang ifrån i andra som också vanns med klara 6-1. Väl i avgörande matchtiebreak var Lisa och Caijsa offensivare, hungrigare och mer energiska än sina motståndare. När en ukrainsk retur studsade en decimeter utanför baslinjen kunde svenskorna krama om varandra och konstatera att man bärgat titeln. Stort grattis!

Dubbeltiteln var Caijsas och Lisas 14:e respektive tredje i karriären, men deras första tillsammans. I segerintervjun efteråt berättar de om känslan att vinna ihop. – Vi har tänkt att vi ska vinna varje gång vi spelat för det har känts så bra. Så nu känns det skönt att få knyta ihop den säcken och ta en titel tillsammans, säger Lisa. Härnäst väntar Billie Jean King-cup-playoff mot Storbritannien dit både Caijsa och Lisa är uttagna. Flyget till London går på tisdag och tjejerna passade, i och med titeln, på att skicka med lite huvudbry till förbundskapten Johanna Larsson inför stundande laguttagning. – Det ska bli en fruktansvärt rolig vecka där vi ska in och kriga för Sverige både på och utanför banan som ett team. Sen om vi skulle få spela dubbel är vi såklart 110 procent redo, avslutar Caijsa. Hela segerintervjun, tillsammans med mycket annat rörligt material från tävlingen, hittar du på vår Instagram.

Imorgon, söndag, avslutas Stockholm Ladies med singelfinalen klockan 12.00 mellan Andre Lukosiute och Daria Lopatetska. Varmt välkommen att återigen njuta att ITF-finaltennis på hemmaplan!

Stort grattis till både Caijsa och Lisa!

Foto: Todd Åkesson Stockholm Ladies-länkar:

92 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page