Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Starka prestationer på sportlovet – ny ITF-titel för Louise

Under sportlovet har flertalet av våra juniorer visat framfötterna. Från vår egna hall via Åkersberga till nordvästra Portugal där Louise Ternström tog en ny ITF-titel.

För två veckor sedan tog Louise Ternström sin första Junior-ITF-titel i karriären när hon efter stor dramatik vann en J60 i finska Vierumäki. Den här veckan slog 16-åringen till igen och knep titeln i Portos J30-tävling.

– Trots att jag var småsjuk större delen av veckan kände jag mig ganska stark mentalt, berättar hon. Jag lyckades också spela lite mer offensivt än vanligt på grund av de snabba banorna, vilket jag är nöjd med.

Via fem segrar – varav fyra i raka set – mot moldaviskt, spanskt och irländskt motstånd kunde Louise spela hem turneringen. Finalen mot Rachel Deegan vann hon med 7-5, 6-2. Stort grattis igen, Louise!

Louise gick även till semifinal i dubbelklassen tillsammans med Alexandra Lindqvist från SALK.

På hemmaplan spelades NPTK Open under sportlovet med 12 klasser på menyn. Vi börjar med att tacka tävlingskommittén, föräldrar och personal som varit med och arrangerat tävlingen på ett fint sätt. Väl på tennisbanan gick det bäst för Max Nylander som vann tre matcher och gick till final i PS16A. Där föll han tyvärr i raka set mot den förstaseedade Axel Mårdh. Elsa Nylander (FS12B), Julia Alagic (FS12C) och Viggo Fogel (PS16A) gick alla till semifinal i tävlingen.

Avslutningsvis rapporterar vi från Åkersberga och ICA Kvantum Cup där Jesper Carlsson Seger vann såväl herrsingeln som 21-årsklassen. Detta efter fyra segrar, alla i raka set. Kajsa Pettersson tappade heller inte hon något set när hon vann FS16A efter tre raka segrar. Ludwig Åberg (HS21A) och Viggo Fogel (PS16A) blev semifinalister i sina respektive klasser.

Stort grattis och bra jobbat alla näsbyparkare!