top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Stockholm Ladies: Hennemann, Zaar och Nilsson i kvartsfinal

Hälften av de sex kvarvarande svenskorna lyckades vinna även under torsdagen och därigenom avancera till kvartsfinal i Stockholm Ladies. Imorgon kan du se Caijsa Hennemann, Lisa Zaar och Lea Nilsson kämpa för att kvittera ut varsin semifinalbiljett. Med onsdagens åttondelsfinaler bakom oss återstår nu bara åtta spelare i singelklassen av vår 15.000-dollarstävling Stockholm Ladies. Glädjande nog är tre av dessa svenskor då Caijsa Hennemann, Lisa Zaar och Lea Nilsson alla vann sina respektive åttondelsfinaler i raka set. Stortalangen Lea Nilsson stod för en mycket imponerande och stabil insats mot den tre år äldre ukrainskan Daria Yesypchuk. 15-åringen från SALK visade upp sin enorma bredd, blick för spelet och mentala lugn när segersiffrorna skrevs till 6-4, 6-3. Trots sin ringa ålder visar Lea, som fick wildcard till huvudtävlingen, att hon i allra högsta grad har att göra på den här nivån. Igår vann hon sin första huvudtävlingsmatch på senior-ITF-nivå. Idag kom den andra. – Jag tycker att jag spelade bra, säger Lea efteråt. Jag höll en jämn nivå och det var inte för mycket upp och ner. Sen är jag också nöjd med att jag lyckades spela offensivt på rätt bollar.

Foto: Tennis.se Lisa Zaar gjorde processen tämligen kort med slovakiskan Ingrid Vojcinakova och vann med klara 6-2, 6-2. Lisas obrutna Näsbyparkssvit är därmed i allra högsta grad vid liv även om spelet, om vi får tro henne själv, inte var jättemycket att hurra för idag. – Jag är glad att jag vann och får en ny chans till en bättre insats imorgon. Även om det är en lurig motståndare som spelar mycket på uppstuds så borde jag kunna göra bättre ifrån mig.

Foto: Kent Åkesson Den tredje och sista svenskan som gått vidare till kvartsfinal är Caijsa Hennemann. Den förstaseedade Göteborgstjejen spelade en riktigt sevärd och bra match (kanske en av de bättre i tävlingen såhär långt) mot Naima Karamoko från Schweiz. Ett stenhårt första set som svängde fram och tillbaka vanns till sist med 7-5 i tiebreak. I andra set ökade Caijsa takten och vann med tydliga 6-1. – Jag är jättenöjd med spelet idag, speciellt i andra set, berättar 22-åringen. Då klev jag in ännu mer i banan och gav henne mycket mindre tid. Riktigt gött!

Foto: Kent Åkesson June Björk, Bella Bergkvist Larsson och Julita Saner hade alla sina chanser och spelade stundvis rätt bra men fick idag tyvärr ge sig i jämna tvåsetsmatcher i sina respektive åttondelsfinaler. Ovanstående innebär att vi nu har fyra riktigt intressanta och, av allt att döma, sevärda kvartsfinaler på agendan imorgon. Lea Nilsson tar sig an den andraseedade kroatiskan Iva Primorac. Caijsa Hennemann får, i och med dagens fina spel och i egenskap av förstaseedad, gälla som favorit mot kvalspelaren Jana Otzipka från Belgien. Fredagens på förhand kanske mest spännande kvartsfinal är den mellan Lisa Zaar och Daria Lopatetska. Den 20-åriga ukrainskan har imponerat med såväl spel som mentalitet såhär långt och har tidigare visat vilken enorm kapacitet hon sitter inne på. För tre år sedan var hon nämligen rankad på plats 216 i världen. Rätt imponerande som 17-åring. Därefter råkade hon ut för en allvarlig knäskada men har nu alltså inlett ett nytt försök till klättring på rankinglistorna. Det ska bli spännande att se Lisa och Lopatetska mäta sina krafter i vad som med all säkerhet kommer bli en riktig kamp.

I den fjärde och sista kvartsfinalen ställs den tredjeseedade litauiskan Andre Lukosuite mot kvalspelaren Franziska Sziedat från Tyskland. Samtliga singelresultat och lottningen i dess helhet ser du nedan.

I dubbelklassen är vi nu framme vid semifinaler där de fyra högst seedade paren gör upp om finalplatserna. Caijsa Hennemann/Lisa Zaar är de enda kvarvarande svenskrepresentanterna. De tar sig an det schweizkroatiska paret Naima Karamoko/Iva Primorac medan ukrainskorna Daria Lopatetska/Daria Yesypchuk och Katharina Hering/Marie Weckerle från Tyskland respektive Luxemburg möts i den andra semifinalen. Imorgon startar matcherna, liksom tidigare dagar, klockan 10.00. Hela fredagens spelschema ser du nedan. Glöm inte att du kan hålla dig uppdaterad via vår Instagram, livescore och/eller livestream. Länkar till allt detta hittar du nedan. Varmt välkommen att fortsätta njuta av fantastisk tennis i hallen!

Stockholm Ladies-länkar:

213 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page